sturza

Ion Sturza: Nu voi candida la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Veronica Vacari

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”.

Nu voi candida la sigur. Ca să candidezi, trebuie să fii convins că cineva te va vota. Nu am această convingere nici pe aproape. Una e să fii popular în cercuri înguste şi alta e să fii popular în cercuri mai largi, a menționat Ion Sturza.
 

Referindu-se la decizia Curţii Constituţionale din 4 martie, Ion Sturza a declarat că iniţial a fost şocat, dar nu este o surpriză în contextul celor ce se petrec în Republica Moldova.

„Prin furtul miliardului, prin corupţia cvasi-totală, prin acapararea statului şi activitatea Curţii Constituţionale, Republica Moldova a devenit un studiu de caz pentru alte ţări. Nici Transnistria nu mai este interesantă. Republica Moldova va fi studiată, la fel şi Curtea Constituţională va fi studiată. Regret că în Curtea Constituţională sunt oameni care au o inteligenţă peste medie, dar şi-au compromis cariera. Acest lucru se referă în special la preşedintele instanţei, Alexandru Tănase”, a adăugat Sturza.

Omul de afaceri consideră că Occidentul susţine guvernarea de la Chişinău doar ca „să nu vină ruşii”, iar Bucureştiul din acelaşi motiv ar susţine proiectul politic al lui Vladimir Plahotniuc.

La sfârşitul anului trecut, Plahotniuc a fost la Bucureşti. Acolo el a ajuns la înţelegerea cu înalţi demnitari că îi vor susţine proiectul lui politic. În cele din urma şi SUA a fost convinsă că aceasta este unica soluţie pentru ca în Republica Moldova să nu vină tancurile ruseşti, a spus Sturza.