Liderul unionist, Vlad Bilețchi, atenționează că în toamnă urmează o criză alimentară, sanitară și energetică

Veronica Țurcanu

În toamnă, urmează o mare criză economică, alimentară, de securitate și energetică. Este atenționarea liderului unionist, Vlad Bilețchi, care a criticat lipsa de acțiune a guvernării pentru a preveni consecințele dezastruoase ale crizei care ne așteaptă. Potrivit lui Bilețchi, cei care au fost săraci, vor sărăci și mai mult, iar cei bogați vor avea de câștigat. Unionistul îndeamnă guvernarea să nu piardă timpul și să adopte măsuri de urgență. 

Suntem în plină secetă, agricultorii nu fac față acestei secete, iar statul nu întreprinde nimic pentru a diminua consecințele. Dacă nu vor fi luate măsuri de urgență, la toamnă ne vom pomeni într-o criză alimentară de proporții”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Totodată, Vlad Bilețchi a declarat că șefia Ministerului Agriculturii urmează a fi predată de actualul ministru, Viorel Gherciu, asta pentru a preda locul lui Vladimir Bolea, care tânjește după această funcție. 

Viorel Gherciu își va da demisia pentru a-i face loc actualului deputat PAS, Vladimir Bolea. Din păcate, acest Bolea nu va veni să schimbe într-adevăr lucrurile în agricultură, lui îi strălucesc ochii la subvențiile oferite de stat și de unde se poate fura”, a adăugat Bilețchi. 

Liderul unionist a denunțat totodata lipsa de acțiune și indiferența autorităților Republicii Moldova față de criza alimentara și energetică care bat la ușă. 

“În SUA, președintele american, Joe Biden, a decretat stare de urgență din cauza crizei de energie electrică. La noi însă – indiferență totală. Ai noștri dorm de parcă nu s-ar întâmpla absolut nimic. Urmează criza sanitara, economică, de securitate, energetică etc, însă ai noștri dorm si ne spun că totul este bine. S-a împlinit exact un an de când partidul de la guvernare ne-a promis ca vom simți cum trăim mai bine. Voi simțiți cum trăim mai bine?!”, a precizat unionistul.