(VIDEO) Liderul unionist Vlad Bilețchi solicită organelor de drept efectuarea perchezițiilor la domiciliul lui Corneliu Furculiță

Veronica Țurcanu

Liderul unionist Vlad Bilețchi cere Procuraturii Generale să-i ridice imunitatea deputatului socialist Corneliu Furculiță și efectuarea perchezițiilor la domiciliul acestuia în renumitul dosar “kuliok”. Un demers în acest sens a fost depus joi, 16 iunie, la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit lui Bilețchi, imaginile video cum Igor Dodon ia punga cu bani de la Plahotniuc și este menționat “Cornel” demonstrează că nimeni altul decât Corneliu Furculiță, consăteanul lui Dodon și unul din oamenii săi de încredere este cel care gestionează banii murdari în PSRM. 

În anul 2019, o țară întreagă a urmărit imaginile video în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon primea o pungă de la fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc. Probabil nu există nicio îndoială că acea vestită pungă cu calendare conținea mijloace bănești. În cadrul discuției, Igor Dodon a declarat că întrucât are planificată o deplasare la Moscova, punga să fie transmisă „lui Cornel”. Fiind una dintre persoanele de încredere ale lui Dodon, este clar că în discuție este vorba despre Corneliu Furculiță. În același timp, tot Corneliu Furculiță este responsabil de schema banilor veniți din Federația Rusă pentru a finanța ilegal Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Anume, banii din Federația Rusă au fost plasați pe un cont dintr-o companie din Bahamas, după care banii din Bahamas ajung pe contul „Exclusiv Media” SRL, firmă responsabilă de televiziunile afiliate socialiștilor, proprietar al „Exclusiv Media” SRL fiind nimeni altul decât Corneliu Furculiță. Ulterior, deputații PSRM au venit și au înscenat că au primit un împrumut, iar sumele împrumutate au fost alocate Partidului Socialiștilor sub formă de donații”, se arată în sesizarea depusă la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, CNA și SIS. 

Astfel, unionistul cere tragerea la răspundere imediată a socialistului Corneliu Furculiță. 

“În contextul celor expuse mai sus și a altor informații apărute în spațiul public privind schemele și ilegalitățile deputatului Corneliu Furculiță, reiterez necesitatea de a fi aplicate toate măsurile legale pentru tragerea la răspundere penală a lui Corneliu Furculiță, mai exact solicitarea Procurorului general interimar de a fi ridicată imunitatea parlamentară, iar ulterior efectuarea perchezițiilor la domiciliul, oficiul, sediul partidului și alte locații, care ar demonstra faptele sale ilegale”, se mai arată în textul sesizării.