Lilian Carp: „Echipa PAS se axează pe rezolvarea problemelor majore din Chișinău”

Ala Găină

Candidatul PAS pentru alegerile locale din Chișinău, Lilian Carp a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre problemele actuale ale Chișinăului, dar și despre propunerile sale pentru a crea un oraș confortabil. Potrivit candidatului PAS, în ultimii ani, Chișinăul a fost o zonă de incertitudine politică, iar partenerii de dezvoltare ale Republicii Moldova au ocolit-o din lipsa încredere în autoritățile publice locale.

Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă zi de zi locuitorii capitalei sunt ambuteiajele kilometrice, care se întind pe întreg teritoriul orașului. Deciziile recente ale primăriei pentru fluidizarea traficului rutier s-au dovedit a fi negândite și necalculate, iar acum, oamenii pierd și mai mult timp și nervi ca să ajungă la destinațiile lor.

Una dintre cauzele acestor ambuteiaje sunt planurile urbanistice zonale, datorită cărora apar construcțiile ilegale. Aceste construcții nu dispun de infrastructura necesară pentru viață, iar oamenii nu au acces nici la transport public, nici la școli sau grădinițe în apropiere. Astfel, mulți dintre ei sunt nevoiți să recurgă la transportul personal.

Echipa PAS se axează pe rezolvarea problemelor majore din Chișinău, prin implementarea soluțiilor care vor aduce mai multă siguranță în traficul rutier și mai mult confort în cartierele orașului. Câteva dintre angajamentele electorale ale lui Lilian Carp sunt: construcția unui nou pod peste râul Bâc, construcția unor pasaje și intersecții nivelate, dar și a unui tronson de centură a municipiului Chișinău.

De asemenea, candidatul la funcția de primar general își propune investirea în unități noi de transport public și implementarea unui nou sistem de taxare per timp și nu per călătorie, cum este în prezent.

„Oamenii optează pentru deplasarea cu automobilul, inclusiv din cauza condițiilor din transportul public. Vom procura minim 300 de unități noi cu respectarea graficului de circulație, inclusiv introducerea sistemului de tichetare electronică”, a subliniat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.