Maia Sandu a depus listele cu semnături la CEC pentru a fi înregistrată în cursa electorală

Ala Găină

Grupul de inițiativă constituit de Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Comisia Electorală Centrală listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea candidatei la funcția de președinte, Maia Sandu.

„Mulțumesc fiecărui om care și-a depus semnătura, pentru fiecare cuvânt de încurajare. Le mulțumesc colectorilor pentru munca depusă. Sprijinul pe care l-am văzut în aceste zile mă convinge că suntem o mare familie de oameni care doresc să-și vadă țara prosperă și europeană. Împreună putem face lucruri mari. Vă mulțumesc!”, a declarat Maia Sandu.

Singurul care a adus până acum Comisiei listele de subscripție cu semnături este fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, care a și fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte.

În total, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 13 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile prezidențiale. Listele de subscripție cu semnături urmează să fie prezentate până pe data de 20 septembrie. Comisia are la dispoziție șapte zile pentru a verifica semnăturile și a decide înscrierea în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.