mihail colibaba

Mihail Colibaba, amicul lui Usatîi riscă circa 12 ani de închisoare

Cristina Grosu

Furtul de proporții a avut loc în luna iulie, iar, până acum, oamenii legii au recuperat 93 la sută din banii sustraşi. Procurorul general din Taiwan a declarat că cei trei bărbați, printre care și Mihail Colibaba, prietenul primarului din Bălți, Renato Usatîi, au refuzat că coopereze cu ancheta. Mai mult, ei ar fi făcut declarații mincinoase și ar fi negat implicarea lor în acest caz.

În ultimii ani, Mihail Colibaba a locuit la Moscova. Tatăl lui este șeful Secției Endocrinologie la spitalul din Bălți şi, împreună cu fiul său, a făcut campanie electorală în susținerea lui Renato Usatîi. Surse din anturajul edilului de Bălţi au declarat că Mihail Colibaba şi Usatîi petreceau mult timp împreună la Moscova.

Nu este prima oară când persoane din anturajul primarului din Bălți, Renato Usatîi, ajung pe mâna poliției. Săptămâna trecută, un alt apropiat al liderului formațiunii „Partidul Nostru”, Nicolae Hacico, a fost reținut pentru trafic de droguri. Acesta a fost inclus pe lista electorală a formațiunii pentru alegerile parlamentare din 2014, dar și pe lista Consiliului Municipal în 2015.