„Moscova pregătește un răspuns”: cum a reacționat Kremlinul la anunțul privind expulzarea unui angajat al Ambasadei Rusiei

Adrian Sirbu

Moscova pregătește un răspuns – așa a comentat ministerul de Externe al Rusiei decizia Chișinăului de a-i expulza un diplomat, anunță TASS. Deocamdată nu s-a precizat despre ce măsuri ar putea fi vorba.

Precizăm că, despre expulzarea unui diplomat rus a anunțat marți și administrația de la Talin. Și în acest caz, Moscova a promis răspuns, fără a menționa care ar putea fi acesta.

Amintim că un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Pe 12 martie, Vasnețov a mai fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe. Atunci, diplomatului rus i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Deși autoritățile de la Chișinău au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei, autoritățile din Tiraspol au deschis 6 secții de votare, pentru cei peste 200 de mii de cetățeni ruși care locuiesc în Transnistria.