Ticu

O nouă plecare cu SCANDAL a lui Octavian Țîcu. „Acesta părăsește a patra formațiune politică în ultimii câțiva ani și, iarăși, de vină sunt alții”

Redacția Liber TV

Nu este prima dată când Octavian Țîcu își acuză foștii parteneri și colegi de trădare de fiecare dată când a părăsit formațiunile care l-au promovat a făcut-o cu scandal. Pe parcursul carierei sale politice, declarații asemănătoare puteau fi auzite și în raport cu PL, PPEM, dar și în raport cu Blocul ACUM, format din Platforma DA și PAS, care l-au făcut deputat, cu toate că pierduse alegerile pe circumscripție”.

Ce ține de părăsirea rândurilor Partidului Popular European din Moldova, Țîcu spunea că „l-a folosit pe Iurie Leancă doar pentru a scăpa de Vlad Filat”, deși a fost ales consilier la Ungheni, lucru ce nu avea nicio legătură cu debarcarea lui Vlad Filat. Acesta a fost „debarcat”, de fapt, de Vlad PLahotniuc.

Aceeași situație a avut loc și în raport cu membrii ACUM, pe care Țîcu i-a acuzat de trădare atunci când au decis „împărțirea blocului în două fracțiuni” și când „nu au respectat angajamentele dinaintea alegerilor”.

Sâmbătă, 18 decembrie, a avut loc Congresul PUN, în cadrul căruia președinte interimar a fost ales Anatol Șalaru. Votarea revocării lui Octavian Țîcu a avut loc în lipsa acestuia și, deși acesta a anunțat în spațiul public retragerea din PUN, la sediul partidului nu a parvenit nici o solicitare scrisă conform statutului formațiunii.
De asemenea, Congresul operat modificări în componența Consiliului Politic și a Biroului Politic al PUN.
Totodată, Congresul a împuternicit Biroul Politic pentru a purta negocieri în vederea consolidării polului unionist.