filat

O nouă şedinţă în dosarul Filat. Au fost audiaţi Iurie Leancă, Victor Bodiu şi Veaceslav Ioniţă

Veronica Vacari

Care a fost legătura lui Vladimir Filat, eu nu pot comenta astfel de chestii și subiecte anume. Instanța urmează să se pronunțe dacă au fost imixtiuni în acea fază. În legătură cu Ilan Shor am fost întrebat în mod special despre numirea lui în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă, a spus Iurie Leancă, președinte PPEM.

Această informaţie mi s-a adus în Comisie, mai mult decât atât, volumul de informaţie care mi s-a adus în formă verbală era cu mult mai mare decât ceea ce era în scris la CNA, a menționat Veaceslav Ioniţă, fostul preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe.

Amintim că printre martorii audiați în instanță până în prezent sunt: Ilan Shor, Ion Rusu (nașul lui Vlad Filat), Viorel Bârcă (fost șef al consiliului de administrare al BEM), directorul companiei aeriene Nobil Air, dar și contanbilul acesteia care a explicat cum se efectuau tranzacțiile pentru zborurile de care a beneficiat Vlad Filat. De asemenea, a depus mărturii șeful reprezentanței Porsche Moldova, Oleg Frunze, precum și foștii șoferi ai ex-premierului Filat.