filip

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la Consiliul de Asociere RM – UE

Veronica Vacari

Astfel, înainte de sesiunea plenară a Consiliului de Asociere a Republicii Moldova cu UE, Pavel Filip s-a întâlnit cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene și cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Și mâine, 15 martie, Premierul va avea întâlniri cu vicepreşedinții Comisiei Europene: Maroš Šefčovič, Comisar pentru Uniunea Energiei și Valdis Dombrovskis, Comisar pentru moneda Euro şi dialog social, precum și cu Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

În a doua parte a zilei, șeful Guvernului de la Chișinău se va întâlni cu membrul Parlamentului European, Co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, Andi Cristea și va purta discuții cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Vizita Premierului la Bruxelles se va încheia cu o întrevedere importantă, cea cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European. 

Premierul se află într-o vizită de două zile la Bruxelles și va reveni la Chișinău miercuri.