Prima reacție a lui Pavel Filip după perchezițiile de la casa sa: „Îmi voi demonstra nevinovăția”

Redacția Liber TV

Fostul prim-ministru democrat al R Moldova, Pavel Filip, a venit cu o reacție după ce Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins vineri, 6 mai, cu percheziții la domiciliul acestuia, într-o cauză penală privind tentativa de deposedare a statului de sediul Consulatului Republicii Moldova din Odesa.

„În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldova mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație”, a declarat Pavel Filip.

Totul a pornit de la o decizie a Guvernului Filip din 27 februarie 2019, care prevedea trecerea din domeniul public în domeniul privat a proprietății de stat, a bunului imobil proprietate a Republicii Moldova, respectiv, clădirea Consulatului de la Odesa, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Inițial, pentru clădire și teren a fost stabilit un preț cu mult sub cel de piață. În cele din urmă, construcția a fost evaluată la 468.800 de dolari, iar terenul – la 1.465.600 de dolari.