Procuror: Igor Dodon ar fi vrut să fugă din Republica Moldova

Redacția Liber TV

Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din R.Moldova. Asta întrucât pentru ziua de astăzi acesta și-a cumpărat un bilet în vederea părăsirii teritoriului statului. Declarația a fost făcută de către procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc.

Potrivit lui Iarmaliuc, în cadrul ședinței de judecată, el a susținut demersul privind aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile în privința lui Igor Dodon și a prezentat mai multe probe care în viziunea acuzării reprezintă temeiuri reale și judiciare și confirmă riscurile eschivării, a ingerinței în urmărirea penală în vederea distrugerii probelor, a săvârșirii unor noi infracțiuni, dar și organizării unor dezordini publice.

Astăzi, Dodon urma să plece peste hotare la ora 09:00. Au fost găsite mijloace bănești ale unui stat străin în sume mari, care indicau faptul că se intenționează de a părăsi teritoriul R. Moldova”, a declarat el.

Amintim că, astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunțe pe marginea solicitării procurorilor privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele lui Igor Dodon pentru 30 de zile.

Marţi, Igor Dodon, suspectat de trădare şi corupţie, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce au fost efectuate percheziții la domiciliul şi la birourile fostului preşedinte al Republicii Moldova. Aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești și zeci de mii de euro au fost găsiți de procurori acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui.

Anchetatorii îl suspectează pe Dodon că a primit în 2019 bani din partea lui Vlad Plahotniuc, care de atunci a fugit din Republica Moldova şi este vizat de sancţiuni americane.

Marți seara, Dodon a transmis primul mesaj după ce a fost reținut pentru 72 de ore, prin intermediul avocaților săi. El acuză actuala guvernare că ar sta în spatele reținerii sale, menționând că va rezista. Acesta a mai spus că înțelege „graba cu care guvernarea a decis să îl ancheteze și să îl rețină”.