Procurorii au descins la sediul PSRM și caută probe privind finanțarea ilegală a partidului

Veronica Țurcanu

Procurorii Anticorupție au descins la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de pe strada Columna din capitală. Aceștia caută documente ce ar dovedi „finanțarea ilegală partidului politic”.

„Este vorba de o acțiune de urmărire penală sub formă de ridicare de documente. Procurorii Anticorupție au transmis ieri [miercuri – n.r.] ordonanța de ridicare a documentelor la sediul PSRM și, respectiv, acum are loc acțiunea procesuală”, a spus procurorul responsabil de comunicare cu presa al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au menţinut, pe 31 mai, decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon este învinuit corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Fostul șef al statului a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon. Acesta din urmă a fost încarcerat pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.