Reacția Comisiei Pre-Vetting după ce s-a aflat că membru CSM este cercetat penal pentru corupție

Redacția Liber TV

Comisia Pre-Vetting a venit cu o reacție în scandalul membrului CSM, Iulian Muntean. Potrivit reprezentanților acesteia, pe tot parcursul procesului de evaluare, Comisia nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar fi fost vizat Iulian Muntean.

Reprezentanții comisiei dau vina pe Procuratura Anticorupție că nu i-a informat despre dosarul pe rol al lui Muntean.

„În cadrul procesului de evaluare, fiecare candidat este invitat să completeze voluntar un chestionar de etică, care include întrebarea dacă acesta a fost vreodată parte în cazuri civile, contravenționale sau penale. În răspunsul său către Comisie, Muntean nu a dezvăluit nicio procedură penală intentată împotriva sa”, se arată în comunicatul emis de Comisia pre-vetting.

Amintim că Iulian Muntean, desemnat recent de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii după ce a trecut testul integrității, este cercetat penal într-un dosar pe fapte de corupție. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție. În replică, Iulian Muntean susține că dosarul de corupție pe numele său ar fi fost fabricat de regimul Plahotniuc și că timp de cinci ani nu a fost citat să facă declarații. Acesta spune că nu are de gând să-și dea demisia.