„Se dorește a fi un fel de „cadou” pentru Dumitru Robu?” Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Dorin Chirtoacă

Veronica Țurcanu

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Anunțul a fost făcut de Chirtoacă, care spune că dosarul este unul fabricat. Acesta declară că se va adresa  ambasadelor europene si SUA, precum si organismelor internaționale în legătură cu abuzurile procurorilor, care au format deja o mafie. 

„În loc să renunțe la învinuiri, procurorii cer 10 de închisoare într-un dosar fabricat la comanda politică, a mafioților Plahotniuc și Dodon. Am demontat a doua oară, paragraf cu paragraf, falsurile și insinuările lor . Nu voi face niciun comentariu până la pronunțarea soluției de către instanță”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Totodată, Dorin Chirtoacă l-a menționat că Dumitru Robu, care anterior a fost procuror pe acest caz, iar acum este procuror șef interimar.

„Acest dosar, se dorește a fi un fel de „cadou” pentru Dumitru Robu, odată cu prelungirea de Parlament, a interimatului sau la procuratura?! (…) Sper că, odată cu studierea materialului scris anexat, să existe reacții și în societate în legatură cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să „mulțumesc” pentru „acțiune” și „solidaritate””, a mai adăugat Chirtoacă.

În reacție, Procuratura Generală a refuzat să comenteze insinuările lansate de fostul liberal, menționând că „disputele pe marginea probelor administrate urmează să aibă loc în ședințele de judecată, nu pe rețelele de socializare”.