Socialiștii, supărați că au fost demascați, îi atacă în judecată pe unioniști

Redacția Liber TV

Socialiștii îi vor ataca în judecată pe unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP”, condusă de Vlad Bilețchi. Asta după ce luni, 9 mai, tinerii voluntari au demonstrat că marșul organizat de socialiști este unul fals și mimat, întrucât participanții au fost îndemnați să încalce legea primind panglica Sfântului Gheorghe, dar și 200 de lei pentru participarea la manifestație. 

„Condamnăm acțiunile provocatoare și regizate de unele grupuri minore unioniste, puse la cale chiar în data de 9 mai, când sărbătorim Ziua Victoriei asupra fascismului. Informațiile despre presupusa achitare a participanților la marșul “Regimentul nemuritor” reprezintă o minciună, lansată cu scopul de a incita spiritele în această zi sfântă pentru cetățeni. Vom cere în instanța de judecată o plată pentru răspândirea informațiilor calomnioase și vădit false. Întreaga sumă câștigată în acest proces va fi oferită veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Deși au anunțat cu mare fast că o mulțime de oameni au ieșit la marșul dedicat Zilei Victoriei pentru a se bucura de genocidul celui de-al Doilea Război Mondial, socialiștii au adus oameni organizat și i-au plătit pentru a participa la manifestație. Acest lucru a fost deconspirat de unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP”.

Pentru a deconspira minciuna socialiștilor, cinci voluntari unioniști ai asociației s-au infiltrat intenționat în cadrul manifestației. Acolo, ei au primit un drapel cu însemnul steluței roșii, panglica bicoloră a Sfântului Gheorghe, interzisă prin decizia Parlamentului Republicii Moldova, dar și 200 de lei pentru participarea la marș. Unioniștii spun că au dorit să arate astfel că marșul socialiștilor și al comuniștilor este unul fals, trucat și mimat.