Sondaj: “Majoritatea cetățenilor consideră că direcția în care merge Republica Moldova este greșită. La un an de la alegeri, crește dezamăgirea în rândul populației”

Veronica Țurcanu

La un an de la alegerile parlamentare anticipate, o bună parte dintre cetățeni consideră că în Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție greșită, întrucât nivelul de viață s-a înrăutățit considerabil. Este rezultatul unui sondaj realizat de Asociația “UNIREA-ODIP” în rândul a 1500 de persoane care s-au apropiat de cortul instalat de Organizația unionistă. 

Potrivit sondajului, din 1500 de respondenți, 891 de persoane regretă alegerea făcută și sunt de părere că lucrurile merg din ce în ce mai prost, oamenii trăiesc tot mai sărac, iar dezamăgirea în segmentul de dreapta este tot mai mare. Rezultatele sondajului au fost aduse de liderul unionist, Vlad Bilețchi, în fața Parlamentului. 

Am adus aceste rezultate nu neaparat pentru a critica guvernarea, ci pentru a trage un semnal de alarmă. Din cauza guvernării defectuoase, oamenii rămân tot mai dezamăgiți de curentul de dreapta, iar la alegerile viitoare riscăm să-i vedem din nou la putere pe Dodon, Șor, Plahotniuc, Platon și alți hoți. Știm că lucrurile nu se schimbă peste noapte, însă în această perioadă de un an, au fost făcute greșeli foarte mari, care au compromis toate promisiunile guvernării făcute înainte de alegeri. 

Îndemnul nostru este ca guvernarea să renunțe la numirea oamenilor pe criterii politice și să înceapă adevărata reformă. Sunt o mulțime de profesioniști, care sunt gata să dea o mână de ajutor. Renunțați la verișori, verisoare, cumătri și alti favoriți”, a declarat Vlad Bilețchi.