f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Vasile Costiuc

ULTIMA ORĂ! Vasile Costiuc, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

14-01-2022 16:47

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au dat curs demersului procurorilor. Și consilierul municipal și fostul primar de Durlești, Veaceslav Nedelea, a primit aceeași sentință.

„După anunțurile de majorarea a prețurilor la gaze, cei care au nevoie de destabilizări sociale în comunitatea noastră aveau planificări să scoată lumea în stadă. Dar nu-i crede nimeni și aveau nevoie de un țap ispășitor. Am primit propuneri ca prin live să chem oamenii la protest. La 11 ianuarie am spus lumii să nu iasă pentru că sărăcia nu e de azi și protestele nu duc la nimic. Ei vor să ceară demisia Guvernului, a lui Spînu și Gavrilița. Să creeze tensiuni în PAS și să renegocieze alt Guvern. Mi-au propus și funcție de ministru”, a spus Costiuc la ieșirea din sala de judecată.

Consilierul municipal, Veaceslav Nedelea și liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, reținuți pentru 72 de ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești sunt bănuiți că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar pentru că ar fi participat la această schemă ar fi fost remunerați financiar.