xcvb

Valeriu Ghilețchi : Mai multă libertate în exprimarea opiniilor pentru deputați

Valentina Voinu

Ghileţchi a declarat că nu ştie motivul care a stat la baza deciziei, dar bănuieşte că are legătură cu votul lui care de multe ori nu a coincis cu cel al majorităţii din fracţiune.

cvbn

De asemenea, deputatul a menționat că a fost acuzat în nenumărate rânduri că nu respectă deciziile fracțiunii.

Trebuie să recunosc că nu este pentru prima oară când sunt învinuit de acest lucru. De aceea, mă întreb din nou: ce este mai important să fie respectat, convingerea si responsabilitatea deputatului în fața alegătorilor sau deciziile fracțiunii din care el face parte?! Suprimarea libertății deputatului prin deciziile fracțiunii sau a formațiunii ridică mari semne de întrebare în ce privește respectarea normelor democratice și calitatea actului legislativ, a scris liberal-democratul.

În același timp,  Valeriu Ghilețchi a menționat că decizia de a fi exclus din partid, nu ar fi un caz singular și demonstrează că există probleme de sistem în arealul nostru politic.

Menționăm că, la începului anului, 7 deputații au fost excluși din Partidul Liberal-Democrat pentru că au susținut învestirea guvernului Filip.

În prezent, fracţiunea PLDM a rămas cu 11 parlamentari. La alegerile parlamentare din noiembrie 2014, PLDM s-a ales cu 23 de mandate de deputaţi.