Veaceslav Platon revine în politica moldovenească și anunță lansarea partidului „Fenix Moldova”

Ala Găină

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, revine în politica moldovenească și anunță crearea unui nou partid. Acesta se va numi „Fenix Moldova” și are drept simbol o pasăre cu pene vopsite în culorile tricolorului.

Într-o postare pe Telegram, Platon promite să „scoată Moldova din mlaștină”, menționând că are și cunoștințele, și experiența necesară pentru asta.

„Suntem datori să facem oamenii fericiți. Noi, Partidul „Fenix Moldova”, vom fi acei oameni care vor scoate țara din mlaștină. Cei care vor surprinde lumea. Care vor face în așa mod încât despre națiunea moldovenească să se vorbească ca despre cei care au făcut miracolul transformării statului și a propriei vieți. Noi trebuie să facem ceea ce nu i-a reușit nimănui până acum. Avem cunoștințe, avem competențe, experiență și toate deprinderile pentru o sarcină atât de grea. În afară de noi, nimeni în această țară nu va putea face asta. Noi suntem cheia de la ușa bunăstării și succesului pentru Moldova”, a scris Veaceslav Platon.

Platon a criticat dur guvernările care s-au perindat la putere și a îndemnat susținătorii săi să se alăture noii mișcări politice.

„Partidul nostru va avea în rândurile sale cei mai buni fii și fiice ale neamului. Printre noi sunt cei care știu și pot să construiască o țară cu literă mare, să deștepte și atragă după sine oamenii, să se dedice slujirii țării și poporului său. Nu avem nevoie de lux și bogăție pentru noi înșine. Avem nevoie de toate astea pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. Pentru noi vom lăsa doar onoarea și gloria, admirația și recunoștința poporului nostru”, a scris Platon pe Telegram.

Anterior, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben, Veaceslav Platon a anunțat că se va implica în politica din R. Moldova, precizând atunci că fie va crea un partid, fie va lua unul deja existent.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Asta, după ce a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare.