(VIDEO) Activistul civic, Vlad Bilețchi trage un semnal de alarmă: “Ne mai putem aștepta la justiție corectă în dosarele cu oamenii lui Plahotniuc?”

Adrian Sirbu

“Încă un dosar de rezonanță – se prăfuiește! Vremuri bune pentru oamenii lui Plahotniuc! Justiția Reformată de PAS i-a scos basma curată pe toți, nici unul nu a fost pedepsit sau cel puțin găsit vinovat”. Declarația aparține activistului civic, Vlad Bilețchi, care a făcut referire la ședința de judecată, care a avut loc astăzi, în cazul șantajului de care este acuzat finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir.

În ultimul timp observam o mulțime de mesaje contradictorii. Deja PAS nu mai spune că Plahotniuc, Damir, Țuțu și toți ceilalți sunt talpa iadului. Eu mă întreb în acest context cum credeți Dvs, stimați cetățeni, care va fi decizia instanței de judecată. Este vorba de un dosar de șantaj. Fostul proprietar al Pro Imobil s-a plâns organelor de drept că Dorin Damir l-ar fi șantajat. Cei de la PCCOCS spun că au toate probele, toate mărturiile, dar noi vedem o altă realitate. Ne-am obișnuit deja ca toți oamenii din anturajul lui Plahotniuc, mai devreme sau mai târziu, să fie achitați. Nu am văzut niciun deputat cumpărat să fie tras la răspundere, nu am văzut niciun om din anturajul lui Plahotniuc să ajungă în fața justiției”, a declarat Vlad Bilețchi într-un clip video postat pe internet.

Astfel, activistul se întreabă dacă mai putem vorbi de o justiție liberă și independentă în Republica Moldova.

”Concluzia este una – PAS nu-și asumă aceste lucruri. PAS spune că asta nu ei, asta justiția e de vină. Asta deși ei controlează toate structurile în stat. Degeaba ești vinovat și avem probe împotriva ta, dacă noi încălcam procedura. Or, încălcarea procedurii are ca efect anularea actului juridic”, a mai adăugat Bilețchi.

 

🆘Încă un dosar de rezonanță – se prăfuiește!
⚠️Vremuri bune pentru oamenii lui Plahotniuc!
📄Justiția Reformată de PAS i-a scos basma curată pe toți, nici unul nu a fost pedepsit sau cel puțin găsit vinovat!
📲Distribuiți acest clip video!

Publicată de VLAD BILEȚCHI pe Luni, 23 octombrie 2023