(VIDEO) Activistul politic, Vlad Bilețchi, acuză PAS de sabotarea Unirii și organizarea provocărilor și destabilizărilor

Adrian Sirbu

Activistul politic, Vlad Bilețchi, condamnă vehement acțiunea de contraprotest organizată joi, 22 februarie, de mai mulți activiști ai partidului de guvernământ PAS în timpul unei acțiuni de protest a găgăuzilor din fața Curții Constituționale. În cadrul unei conferințe de presă, el a prezentat imagini și probe, care demonstrează că acțiunea a fost una concertată, pentru a gira nemulțumirea găgăuzilor de la PAS spre unioniști.

„Este o provocare fără precedent, o situație de destabilizare a ordinii publice și de instigare la ură în societate. În spatele acestei provocări se află PAS și Maia Sandu. Marin Andoni, înflăcărat promotor al Maiei Sandu, a fost cel care a invitat oamenii la contraprotest. Printre organizatori au mai fost Vasile Sinigur, Maria Olar cunoscuți pentru scandaluri, Ion Melnic, care a adus drapelele, Vasile Chiriac, activist care se plimbă pe BMW X5 și în fața căruia se deschide cordonul de poliție și Nina Lozovanu.Aceste persoane sunt cunoscute opiniei publice pentru faptul că pledează deschis pentru Maia Sandu.

Nu avem nimic în comun cu ei, nu i-am fi luat în seamă dacă nu profanau ideea unionistă. Alături de Maria Olar, cunoscuta activistă pusă pe scandaluri, aceștia au organizat un contraprotest sub flamura Unirii. Maria Olar, cunoscută pentru fraza „Cât costă unirea?” a ajuns să fie cea care sonorizează „Hora Unirii” la acest contraprotest”, a declarat Vlad Bilețchi.

Activistul politic s-a referit și la mesajele de destabilizare promovate de falșii unioniști, disociindu-se totodată de acestea.

„Aș dori să sesizez și acest mesaj promovat de ei – „Găgăuzii sunt separatiști, trădători” sau „Чемодан-вокзал-Россия!”. Oare asta nu este exact ce are nevoie Putin în aceste momente în Republica Moldova pentru a-și justifica invazia aici? Noi, unioniștii, nu avem nimic în comun cu aceste mesaje, ne disociem total de aceste destabilizări.

Ce s-a întâmplat de fapt? Oamenii din Găgăuzia au venit să protesteze împotriva PAS și au plecat protestând împotriva unioniștilor. De la Ion și Doina Aldea-Teodorovici, de la Matcovschi, Mateevici, Leonida Lari, am ajuns la Maria Olar?! Aici ne aduce pe noi Maia Sandu și activiștii lor de buzunar. Nu e de ajuns că au distrus propriul partid, acum au ajuns să profaneze ideea Unirii. Ei vor să asocieze ideea de unire cu scandalagii, cu țipălăi”, a mai declarat Bilețchi.

În acest sens, Vlad Bilețchi a adresat un mesaj conducerii statului român să urmărească îndeaproape cum este profanată ideea de Unire de partidul de guvernare. Acesta s-a adresat cu un mesaj în limba rusă și găgăuzilor, reiterând că unioniștii adevărați nu au nimic în comun cu mesajele scandate la contraprotestul de joi, iar cei care doresc să aducă vrajbă în societate nu sunt nimeni alții decât activiștii de buzunar ai PAS-ului.

Înalta Curte a reluat examinarea sesizărilor depuse de autoritățile de la Comrat împotriva modificării Codului fiscal, care prevede restituirea TVA-ului din bugetul Găgăuziei.