(VIDEO) Andrei Năstase: „Atunci când era în opoziție, guvernarea spunea cu totul altceva, iar astăzi fac exact ca precedenții”

Ala Găină

De Ziua Internațională a Democrației, în loc să celebrăm triumful valorilor democratice, suntem forțați să privim cu durere realitatea din Republica Moldova. O spune candidatul independent la prezidențiale, Andrei Năstase, în contextul în care duminică, 15 septembrie, a fost marcată Ziua Internațională a Democrației. 

Potrivit fostului ministru de Interne, democrația noastră, odată speranța unui viitor mai bun, se află acum într-o cădere liberă. Puterea se îndepărtează tot mai mult și mai mult de normele și valorile pe care le-am apărat cu atâta efort, riscându-ne sănătatea și libertatea.

„Puterea actuală alunecă pe o pantă periculoasă a derapajelor autoritare. Nu pot decât să regret comportamentul cinic al celor de la guvernare care, atunci când erau în opoziție, spuneau cu totul și cu totul altceva, iar astăzi fac exact ca precedenții, cei care au capturat statul cu toate instituțiile sale. În acest moment critic, trebuie să ne ridicăm pentru a apăra ceea ce ne definește ca națiune: dreptul la libertate, la asociere, la exprimare și la justiție. Nu putem sta deoparte când democrația noastră este subminată. Este datoria noastră să luptăm pentru a o restabili, să ne asigurăm că rămâne o fundație solidă pentru generațiile viitoare”, a declarat Andrei Năstase.