(VIDEO) Andrei Năstase: „Când eu și colegii mei eram în stradă, îmi puneau în cârcă orice doar pentru a mă compromite”

Adrian Sirbu

„Când eu și colegii mei  eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite”. Declarația aparține lui Andrei Năstase, lider al protestelor antioligarhice în cadrul unei emisiuni la Canal5. 

„Cum a consemnat istoria evoluția ulterioară a evenimentelor? Eu sunt aici, la televiziune, ei, toți, sunt fugari. Din nou, vorbesc despre valorile care pot garanta integrarea noastră europeană. Din nou, mă aștept la fel și fel de scenarii. Dar, trebuie să fie clar, voi spune oamenilor adevărul și voi lupta în continuare pentru demnitatea poporului nostru”, a declarat Andrei Năstase.

La începutul lunii mai, Andrei Năstase, declara că va candida la alegerile prezidențiale din acest an. Acesta ar urma să fie candidat independent.

„Urmare a mai multor discuții purtate în țară și peste hotare. Am decis că voi candida la alegerile prezidențiale din acest an ca și independent. Asta, bineînțeles nu fără suportul celor care au fost alături de mine pe parcursul anilor, suportul celor care au rămas dezamăgiți de guvernarea actuală și de ce nu suportul celor care au avut așteptări de la guvernarea anterioară și nu au obținut nimic. Merg independent, dar nu independent de poporul meu”, a declarat Andrei Năstase.