(VIDEO) Andrei Năstase: PAS si Maia Sandu au început racolarea ilegală a studenților moldoveni pentru a susține referendumul politic inițiat de ei

Ala Găină

„PAS si Maia Sandu au început racolarea ilegală a studenților moldoveni pentru a susține referendumul politic inițiat de ei. În realitate asistăm la o precampanie electorală mascată si ilegală”. Declarația aparține liderului protestelor antioligarhice, Andrei Năstase, care a vorbit, într-un clip pe pagina sa de facebook, despre circulara emisă universităților din Republica Moldova, prin care li se cere instituțiilor de învățământ „să identifice voluntari” care să se implice în promovarea referendumului privind integrarea europeană. 

Potrivit lui Andrei Năstase, acest document arată agonia în care a ajuns regimul totalitar al Maiei Sandu, care de teamă că lipsa lor de rezultate va duce la pierderea alegerilor, încearcă să implice instituțiile de stat să facă politică. Mai mult, Năstase spune că acesta este un gest profund imoral cu atât mai mult cu cât și actuala președintă, și actualul șef de parlament au condus ministerul Educației, cunosc foarte bine că orice ingerință a politicului în sistemul educațional este inacceptabilă.

„Vreau să îi reamintesc Maiei Sandu și celor din PAS că studenții sunt printre cei care i-au ajutat să preia toată puterea din țară, iar apoi la terminarea studiilor cei mai mulți dintre ei au fost nevoiți să părăsească țara inclusiv în ultimii ani. Cei pe care ei îi cheamă acum sa promoveze invențiile electorale ale PAS, sunt cei care suferă cel mai tare de pe urma lipsei reformelor și a faptului că nu pot să își găsească locuri de muncă decente în Moldova și sunt nevoiți sa plece din țară”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit politicianului, ceea ce face PAS prin acest document este o recunoaștere a modului în care regimul totalitar care deține toată puterea în stat are de gând sa fraudeze alegerile prin implicare directă si indirectă a instituțiilor statului în campania electorală prezidențială.

„Mai lipsește ca ei sa introducă din nou ca în vremurile sovietice obligarea studenților sa meargă la activitati pe care le decide regimul. Sunt sigur ca studenții vă vor da răspunsul cuvenit, vă vor trimite pe toți undeva cât mai departe de țară, așa încât ei să poată avea in sfârsit o șansă la ei acasă.

Am fost si sunt un susținător activ al viitorului European al Moldovei, am adoptat nenumărate rezoluții pe tema asta împreună cu sutele de mii de oameni cu care am iesit in stradă pentru a înlătura regimul oligarhic, dar nu pot accepta ca această tema sa fie folosită in acest mod ilegal de PAS pentru a acoperi lipsa de rezultate si a amăgi din nou oamenii.

Fac apel la PAS să înceteze orice acțiuni electorate mascate și ilegale, să înceteze să mai folosească instituțiile statului în interes politic, să lase instituțiile să lucreze și să faca reforme atât de necesare, asta e ceea ce așteaptă cetățenii”, a declarat Andrei Năstase.