VIDEO// Claudiu Târziu (AUR): „Cea mai bună soluție de securitate pentru Rep. Moldova este intrarea sub umbrela NATO și UE prin reunificarea cu România”

Redacția Liber TV

Cea mai bună soluție de securitate și bunăstare pentru locuitorii din Republica Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în Uniunea Europeană prin reunificarea cu România. Declarația aparține copreședintelui AUR, Claudiu Târziu.

Acesta i-a îndemnat pe președinții României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu să inițieze cât mai rapid negocieri pentru a deschide calea reunificării celor două state românești.

„Frați români, partidul nostru îi îndeamnă pe președinții României și ai Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, precum și cele două Parlamente, să inițieze cât mai rapid negocieri pentru a deschide calea reunificării celor două state locuite majoritar de români. În contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara granițelor de nord și de est. Cea mai bună soluție de securitate și bunăstare pentru locuitorii din Republica Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în Uniunea Europeană prin reunificarea cu România”, a declarat Claudiu Târziu într-un mesaj video. 

Potrivit liderului de la București, contextul actual reprezintă un prilej pentru înfăptuirea unui act de dreptate, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional, prin revenirea definitivă a populației dintre Prut și Nistru între granițele României.

„Acest pas ar reprezenta o rezolvare firească, după model german, a problemei privind divizarea națiunii române. De asemenea, reunirea este un act în profundă consonanță cu spiritul construcției europene, care mizează pe cooperare și integrare pentru asigurarea păcii în Europa”, a punctat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu.

Anterior, și liderul unionist, Vlad Bilețchi a cerut Guvernului, Parlamentului și Președinției de la Chișinău să inițieze de urgență negocieri cu Bucureștiul pentru reunirea cu România.