(VIDEO) Igor Grosu vrea ca PAS să facă alianță cu socialiștii în CMC: „Avem deja experiență de colaborare cu socialiștii”

Ala Găină

Liderul PAS Igor Grosu, salută ideea lansată de colega sa din CMC, Zinaida Popa, de a face coaliție cu PSRM și în Chișinău, așa cum s-a întâmplat în mai multe raioane. El a declarat, în cadrul emisiunii Moldova Live, de la Exclusiv TV, că PAS are deja stabilite relații de colaborare cu acest partid și n-ar vedea o problemă ca acest lucru să se întâmple și la nivelul Capitalei, scrie ziua.md. 

„Noi avem experiență de colaborare și cu acest partid la nivel local. Sunt vreo 6-7 raioane unde la nivel local am reușit să găsim limba comună. Și eu sunt deschis, noi suntem deschiși să considerăm o astfel de colaborare la nivel de municipiu.

Bugetul pentru 2024 încă nu e aprobat. Primăria trăiește încă pe bugetul din anul trecut. Cât, de exemplu, s-a cheltuit pentru școli, pentru programul cela prelungit, în ianuarie anul trecut, atâta poate fi cheltuit în ianuarie 2024. Cât pentru asistenți sociali – atâta putem cheltui, nu mai mult. Banii sunt, nu poți să spui că banii nu sunt, banii sunt bugetați, numai ia și alocă-i”, a declarat Igor Grosu.

 Luni, șefa fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, i-a propus consilierului PSRM Adrian Lebedinschi crearea unei coaliții între cele două formațiuni la nivel municipal. Drept răspuns, Lebedinschi a declarat că este gata să discute despre acest subiect.