(VIDEO) Kremlinul, foc și pară după expulzarea directorului Sputnik. Zaharova: „În Moldova nu este democrație”

Ala Găină

Expulzarea șefului de la Sputnik Moldova a trezit reacții aprinse la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Chișinăul că nu respectă libertatea de exprimare. De altă parte, Guvernul spune că autoritățile au toleranță zero față de știrile false. 

„Permiteți-mi să vă reamintesc ca să nu ne spună mai târziu că exagerăm. Canalele rusești sunt închise, politologii, observatorii, experții, care au legătură și cu mass-media sunt reținuți la nesfârșit sau li se interzice accesul de a intra pe teritoriul Moldovei. Aceasta este pur și simplu o curățare a propriului câmp informațional. În același context, trebuie să luăm în considerare povestea cu Sputnik, care se dezvoltă în fața ochilor noștri”, a spus Zaharova într-o conferință de presă.

În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, spune că autoritățile vor depune toate eforturile pentru a proteja spațiul informațional al Republicii Moldova de minciună și propagandă.

„Autoritățile au toleranță zero față de știrile false. Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, minciună, propagandă și dezinformare. Vom continua să protejăm interesele cetățenilor Republicii Moldova. Să nu permitem nimănui să ne dezbine, să ne slăbească țara prin intermediul conținuturilor malițioase”, a spus Vodă.

Amintim că șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova. Potrivit Inspectoratului General al Migrației, interdicția a fost aplicată pe un termen de 10 ani pentru implicare în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt ce pune în pericol securitatea informațională a țării.