(VIDEO) Lidera partidului „Renaștere”, Natalia Parasca susține că a fost interogată două ore de ofițeri SIS, la Aeroport: „Intimidare și presiune psihologică”

Ala Găină

Lidera Partidului Renaștere, Natalia Parasca, susține că a fost interogată, aseară la Aeroport, de către ofițeri SIS și acuză guvernarea de intimidări. „Era evident că era vorba de un ordin de sus”, a declarat ea, după ce mai multe persoane care veneau de la evenimentul de lansare a blocului politic „Victorie”, la Moscova, Federația Rusă, au fost reținute ore în șir pentru verificări suplimentare.

“Toate întrebările au fost tipărite în format A4, la imprimantă, doar că au fost puse una câte una, ca la un examen. Întrebările erau cam așa – “De ce ați plecat în Federația Rusă? Știți că, probabil, va exista o răspundere penală pentru asta, este o țară agresoare?”. Iată anume toate era asemenea întrebări – de intimidare și presiune psihologică ilegală”, a menționat Natalia Parasca.

Ea a adăugat că a fost interogată timp de două ore în total. și i-au fost puse o mulțime de întrebări despre Rusia, cu cine s-a întâlnit și despre ce au discutat.

Potrivit acesteia, deputații PAS care se întorceau din SUA au sosit cu aceeși rută, dar au trecut prin “coridorul verde”.

Într-un comunicat emis pe 23 aprilie, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal nu precizează dacă pasagerii se întorceau de la Moscova sau dacă erau membri ai blocului „Pobeda”, dar afirmă că toate acțiunile întreprinse de oamenii legii s-au încadrat în „atribuțiile de serviciu”.

Duminică, 21 aprilie, la Moscova, mai mulți politicieni moldoveni au lansat un bloc politic numit „Pobeda” („Victorie”), care își propune să unească opoziția împotriva guvernării din Moldova, în perspectiva alegerilor prezidențiale de la toamnă.

La evenimentul de la Moscova au participat, între alții, membri ai partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului partid „Șor”, precum și guvernatoarea autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul. Din conducerea blocului fac parte Ilan Șor, Evghenia Guțul și deputata Marina Tauber.