Vlad Bilețchi

(VIDEO) Liderul AUR, Vlad Bilețchi, despre reținerea lui Costiuc: „În loc de vremuri bune, PAS ne oferă circ și pâine”

Redacția Liber TV

„Vasile Costiuc, destul de vocal, care a tot filmat, de-a lungul timpului, foarte multe încălcări, fărădelegi, hoții și altele, care a susținut-o plenar pe Maia Sandu, în timpul campaniei electorale, și pe PAS, îndemnând oamenii să voteze masiv pentru ea și împotriva lui Dodon și Plahotniuc, se trezește brusc că este reținut. Nu vreau să spun că Costiuc ar fi sfânt, că ar fi cheie de biserică, Doamne ferește. Cu siguranță, are foarte multe păcate, așa cum are fecare dintre noi, dar este cel puțin bizar că Plahotniuc, Dodon, Șor, Usatîi, inclusiv Filat este în libertate, iar Costiuc, după ce a avut câteva exprimări de critică la adresa guvernării, pentru că au crescut prețurile la gaz, pentru că va crește tariful și la energia electrică, totul se scumpește, moldovenii trăiesc din ce în ce mai prost, la contractul de negociere a gazelor este clar că s-au făcut prostii monumentale, pentru care va trebui să plătim încă foarte mult timp, contractul fiind semnat pe 5 ani… și iată în tot acest tumult, în care Costiuc a spus lucruri adevărate, este reținut”, a declarat Vlad Bilețchi, într-un live pe Facebook.

În context, Bilețchi se întreabă cine va fi următoarea țintă a guvernării PAS.

„Mă întreb oare cine va fi următorul? Vreți să veniți și după noi? Nicio problemă, doar că va trebui să vă gândiți bine, să ne desenați vreun dosar. Este cel puțin bizar, nu știu dacă a fost nevoie la 6.30 să-l rețină, Vasile Costiuc nu este omul care să fugă undeva, să se ascundă, a fost în fața CNA-ului, a mai spus că a fost invitat să dea anumite explicații”, a mai adăugat liderul AUR.

Potrivit lui Bilețchi, traiul în Republica Moldova devine tot mai anevoios din cauza scumpirilor și politicii defectuoase a guvernanților. 

„PAS ne promitea vremuri bune, că va pune hoții la pușcărie și acum, în loc să vedem bandiții, hoții, tâlharii, cei care au prădat miliardul, îl vedem pe Costiuc reținut pentru 72 de ore. Nu prea pare a justiție. Îmi amintește de istorie. În Imperiul Roman, atunci când împăratul nu reușea să ridice nivelul de trai al oamenilor, el repede convoca jocurile în Colloseum. Spunea pâine și circ și celor care veneau la aceste distracții pe timp de sărăcie, foamete, lipsă de reforme li se dădea pâine gratuită și acolo oamenii se omorau, la jocuri de gladiatori. Expresia aceasta este valabilă acum, când lucrurile nu merg bine, când prețurile la facturi cresc, viața devine din ce în ce mai grea, oamenii din sate rezistă greu”, a conchis Vlad Bilețchi.