(VIDEO) Liderul unionist, Vlad Bilețchi: „Dacă nu ar fi fost război, am mai fi depus noi oare cererea de aderare la UE?”

Redacția Liber TV

Dacă nu ar fi fost război, am mai fi depus noi oare cererea de aderare la UE? Este întrebarea liderului unionist, Vlad Bilețchi, după ce ieri, președintele Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Unionistul a salutat acest pas, însă a precizat că singura soluție pentru securitatea și revenirea la normalitate a Republicii Moldova este  reunirea cu România.

„În sfârșit s-a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Salut acest gest, doar că păcat că atât de târziu. De mai multe săptămâni, insistam ca Republica Moldova să facă acest pas, întrucât pericolul rusesc era iminent. Republica Moldova se află la hotar cu Uniunea Europeană din 2007. Totuși, nu pot să nu mă întreb – dacă nu ar fi fost război – am mai fi depus noi oare acum această cerere de aderare la Uniunea Europeană? Dar dacă nu ar fi rezistat Ucraina atâtea zile după atacul Rusiei, am mai fi depus noi astăzi cererea de aderare sau am fi jucat deja după bunul plac al Rusiei?Dacă, Doamnei Ferește, nu rezista Ucraina până acum, avea să avem portretele lui Putin pe toate străzile. Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată. Eu mi-aș fi dorit să semnăm mai bine cererea de Reunire cu România, așa cum este firesc”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.

Joi, 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un briefing de presă.