(VIDEO) BREAKING NEWS! Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE

Corina Bezer

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un briefing de presă.

Maturitatea unui popor se vede cel mai bine în vremuri grele. Ea se vede în decizii cumpătate, ea se citește în calmul hotărât al oamenilor atunci când un pericol bate la ușă. Unele decizii au nevoie de timp, maturizarea ne-a luat 30 de ani. Multe eșecuri și pași înapoi. Alte decizii trebuie luate prompt, trebuie să acționăm imediat când ne-o cer circumstanțele. Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat președinta Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar.

„Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova. Ne sprijinim pe susținerea instituțiilor europene, care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani. Împlinind aspirațiile europene ale cetățenilor noștri, Uniunea Europeană va arăta întregii lumi cât de mare e puterea democrației și libertății”, a precizat Maia Sandu.

Anunţul șefului statului vine la trei zile distanţă după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Astazi, 3 Martie, și Georgia a depus cererea de aderare la UE.