(VIDEO) Liderul unionist, Vlad Bilețchi, denunță schema prin care sunt fraudați cetățenii prin Aeroportul Internațional Chișinău și acuză guvernarea de faptul că nu întreprinde nimic pentru a o opri

Ala Găină

Acum câteva zile s-au împlinit 10 ani de la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar de atunci cetățenii Republicii Moldova sunt fraudați prin scheme murdare. Declarația a fost făcută de liderul unionist, Vlad Bilețchi, în cadrul unui live pe rețelele sociale. Potrivit acestuia, de pe fiecare cetățean care pleacă de pe Aeroportul Internațional Chișinău se percep diferite taxe în valoare totală de 17,7 euro.

În acest sens, Bilețchi a solicitat Poliției de Frontieră să-i comunice informații oficiale cu privire la numărul de persoane care au traversat frontiera prin intermediul Aeroportului. Astfel, potrivit datelor oficiale, în anul 2021, 954 726 de persoane au traversat frontiera pe cale aeriană.

„Printr-un simplu calcul matematic, deducem faptul că doar din taxele aerortuare, Avia Invest Company a încasat aprocimativ 17 milioane de euro în anul 2021. Vă imaginați ce înseamnă această sumă și cât de tare sunt prostiți cetățenii?Toți acești bani ajung în buzunarele lui Ilan Șor. Mai mult, fiecare pasager este obligat să achite câte 9 euro taxă de modernizare a aeroportului. Adică după ce ne-au furat Aeroportul printr-o schemă frauduloasă, ne fură an de an prin astfel de taxe exagerate”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Totodată, unionistul se arată indignat de faptul că deși au trecut mai bine de 10 ani de la concesionarea Aeroportului, făcută prin semnătura lui Vlad Filat și care prin minune nu este vizat în nicio anchetă, guvernarea astăzi nu face nimic pentru a opri aceste scheme.

„Din păcate, marea luptă cu corupția anunțată de PAS este o iluzie. În continuare, schemele banditești înfloresc, iar hoții se bucură de libertate. Între timp, inflația crește, prețurile cresc, ratele bancare cresc, iar nivelul de trai al oamenilor este tot mai rău”, a conchis Bilețchi.