(VIDEO) Propagandistul rus Vladimir Soloviov RECUNOAȘTE: „Obiectivul Rusiei în Ucraina este să ajungă până la Transnistria”

Veronica Țurcanu

Obiectivul Rusiei în Ucraina este să ajungă până la Transnistria. Afirmația scandaloasă a fost făcută de propagandistul rus Vladimir Soloviov, care spune că acesta este motivul pentru care Odesa devine tot mai des atacată.

Într-o conversație cu un prezentator TV italian, propagandistul ”de top” al Kremlinului a anunțat intenția armatei ruse de a ajunge în Transnistria.

În timpul convorbirii, s-a dovedit că ”a scapat” prea mult și a încercat din toate puterile să evite acest subiect, dar prezentatorul italian l-a făcut să vorbească.

Gazda italiană i-a cerut să explice de ce Putin și-a anunțat scopul de a ajuta Donbasul, dar armata rusă atacă Harkov și sudul Ucrainei. El a întrebat unde anume va înainta armata rusă. Soloviov, sigur pe sine, a spus: „În Transnistria”. După această replică, Soloviov a încercat să schimbe rapid subiectul, dar gazda l-a oprit.

Jurnalistul i-a arătat din nou lui Soloviov regiunea Odesa pe hartă și l-a întrebat: „Vreți să veniți aici?

Soloviov a răspuns afirmativ, în timp ce era clar că discuția a fost foarte neplăcută pentru el.

„În Transnistria? Donbasul nu are nimic de-a face cu asta. Este doar o scuză. Vreți jumătate de Ucraina și să luați complet Marea Neagră. Credeţi că Ucraina va permite așa ceva. Credeţi că noi, italienii, europenii, membrii NATO, putem permite o asemenea situaţie? Este imposibil”, i-a spus jurnalistul italian.

De la începutul războiului din Ucraina, Soloviov a presupus că armata lui Putin va captura orașe ucrainene în câteva zile. Se lăuda cu puterea soldaților ruși, dar o lună mai târziu a început să „vadă limpede”.

Cu toate acestea, bucurându-se de uciderea ucrainenilor, Solovyov a primit o „lovitură” neașteptată de unde nu se aștepta. Autoritățile italiene l-au privat de posibilitatea de a se relaxa în vila sa de pe lacul Como. Acum propagandistul se va putea bucura doar de peisajele Federației Ruse.

Ucraina luptă a 135-a zi pentru integritatea sa teritorială, libertate și pace, după ce ocupanții ruși au invadat-o la 24 februarie la comanda lui Vladimir Putin, unde a avertizat ieri, 6 iulie, că Rusia abia începe lupta în Ucraina. Mai exact, Putin a declarat că „toată lumea ar trebui să știe că Rusia nu a început încă nimic serios”.