KK

(VIDEO) Protest la Ministerul Sănătății. AUR cere demisia Alei Nemerenco pentru incompetență

Redacția Liber TV

„Doamna Nemerenco este, probabil, cel mai slab ministru al Sănătății, cel mai slab manager și administrator din domeniul sănătății pe care l-a cunoscut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. De ce spunem acest lucru? Pentru că se calcă pe prea multe greble, se fac prea multre greșeli, care costă vieți omenești. Întâi de toate ar fi declarațiile din spațiul public, care seamănă vrajbă, neîncredere și scepticism, alimentând teoriile conspirației cu atâta ardoare puse pe foc și pe jar de cei care sunt ostili situției pandemice”, a declarat liderul AUR, Vlad Bilețchi. 

Protestul vine după ce anterior, ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații scandaloase, iar recent, Curtea de Conturi a prezentat un raport, potrivit căruia aproximativ 7 mii de doze de vaccin au fost administrate oamenilor având termenul expirat. 

Mai mult, la radio-ul național, Nemerenco a declarat că: „Este o rată de vaccinare naţională de 92% pe ţară cu vaccinurile recomandate vârstei copiilor. Nu pot să înţeleg care este diferenţa cu acest vaccin anume. Dacă este această problemă de cipare, de control al oamenilor, care este problema să introducem aceste chipuri la copii şi să-l aibă pe toată viaţa”, ceea ce, potrivit AUR, reprezintă o inepție.