(VIDEO) Ședință cu scântei la CMC: în centrul atenției a fost, din nou, consiliera PAS, Zinaida Popa

Adrian Sirbu

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în ședință, după mai multe tentative eșuate de convocare. Chiar și așa, scandalurile, huiduielile și îmbrâncelile nu au lipsit. Scandalul s-a iscat după ce consiliera PAS, Zinaida Popa, a cerut de la tribuna principală audierea șefilor de direcții, însă propunerea nu a fost susținută de consilierii MAN și PSRM. 

Consiliera PAS Zinaida Popa a cerut ca pe ordinea de zi să fie incluse subiectele ce țin de grupele cu program prelungit în școli și activitatea asistenților personali. Popa a ocupat tribuna preț de mai multe minute, stârnind indignarea celorlalte fracțiuni din CMC. Iar, la un moment dat, aceasta s-a apropiat de masa președintelui de ședință, de unde a vrut să ia regulamentul de activitate. Aici au intervenit și alți consilieri.

Președintele CMC, Cornel Pîntea, a venit cu o replică: „Doamna Popa, nu blocați tribuna centrală, luați loc vă rog. Eu înțeleg că vă place să fiți vedetă, sunteți frumoasă și elegantă, dar vă rog veniți cu următoarea propunere la ordinea de zi, nu faceți show”.

„La un ignorant și la nemernic nu voi răspunde niciodată”, s-a adresat Zinaida Popa președintelui ședinței CMC, Cornel Pîntea, care i-a deconectat microfonul.

„Rușine. Vrem dreptate! Bani pentru copii”, au scandat manifestanții prezenți în sală.

Primarul capitalei, Ion Ceban, solicită Guvernului, și în special Minsterului Educației, să finanțeze activitatea grupelor cu program prelungit, după decizia „absurdă” a Comisiei pentru Situații Excepționale, prin care s-a interzis părinților să o achite.