Proteste România

(VIDEO) Situația de la București comparată cu puciul de la Moscova contra lui Gorbaciov

Evelina Popescu

„Atmosfera de la București e cam aceeași de la puciul contra lui Gorbaciov, atunci când unor oameni pe cai mari, a început să le tremure mâna. Astăzi acest lucru a devenit foarte evident la București. Ministrul Justiției a vrut să facă o declarație și nu a mai făcut-o, s-a pitit într-o sală din Parlament. Atmosfera este explozivă și asta este bine”, a declarat Sorin Ioniță.

Expertul declară cu siguranță că grijile celor ce au câștigat alegerile în România, nu erau salariile, pensiile și alte probleme ale poporului, ci să scape de dosarele penale, să scape de DNA și ANI.

„Vestea bună e că nu au reușit, deși au toată puterea, au Guvernul și majoritatea în Parlament. Ei își doreau grațierea și modificarea codurilor penale, să scoată de acolo niște instrumente. Jumătate deja s-a dus, pentru că grațierea va intra pe lege în Parlament, adică ceea ce a cerut strada, dar nu prin ordonanță de urgență. Este o victorie de etapă a oamenilor”, a explicat expertul.

„Lecția pentru noi și pentru dumneavoastră este că presiunea străzii funcționează, instituțiile au rezistat. Procurorul General, Uniunea Judecătorilor, CSM și societatea s-au expus contra acestei ordonanțe a Guvernului. Surpriza este că și la domnul Dragnea acasă, s-a protestat. Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani”, a mai spus invitatul emisiunii „Alb&Negru”.

Puteți viziona interviul aici: