(VIDEO) Sluga Kremlinului! Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, s-a plâns rușilor într-un interviu scandalos cu propagandistul lui Putin

Ala Găină

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vladimir Odnostalco a oferit un interviu în cadrul ediției din 16 aprilie a emisiunii moderată de propagandistul rus al Kremlinului, Vladimir Soloviov. Deși este de origine ucraineană, Odnostalco s-a plâns că autoritățile de la Chișinău au adoptat legea care interzice simbolurile care promovează războiul, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe. 

„Conducerea noastră gândește după instruciuni. Ceea ce se întâmplă nu ne face cinste nouă, ca și țară. Veșnică rușine acelor deputați care au votat pentru interzicerea unuia dintre simbolurile victoriei – panglica Sf. Gheorghe, pe teritoriul R. Moldova. (…) Sandu, președinta noastră, precum și deputații ei, nu au nimic sfânt. Ei nu asociază cel de-al Doilea Război Mondial cu victoria poporului moldovenesc”, a declarat Odnostalco în interviu.

Mai mult, deputatul BCS susține că actualii guvernanți ar fi controlați din exterior, din moment ce au cetățenie română, sugerând că s-ar dori desființarea Republicii Moldova.

„Ei nu văd această țară ca pe un stat, nu o văd ca pe un teritoriu, uitați-vă la ei ce fac – șterg  istoria noastră, ne strică relațiile cu partenerul strategic al poporului moldovenesc. 100 de mii de moldoveni au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei, dar de ei nimeni nu-și aduce aminte astăzi. Însă pentru noi ei sunt simbolul bărbăției și al curajului, pentru că ei au murit în lupta contra fascismului. Erau moldoveni și noi ținem minte bine”, a mai spus Odnostalco.

Odnostalco s-a plâns de cenzură în Moldova și de faptul că dacă are o altă opinie în cadrul războiului din Ucraina, este acuzat că ar fi spion rus.

„Oamenii înțeleg ce se întâmplă, înțeleg că avem cenzură în mass-media, propagandă, asta trebuie de recunoscut. Sputnik au închis în a doua sau a treia zi de conflict ucrainean. Avem un monopol în TV. Toate canalale de televiziune de dreapta fac parte din rețeaua Soros, se sponsorizează din exterior, s-a ajuns la aceea că nu se mai tem să vorbească deschis despre asta și cu toții promovează un singur punct de vedere oribil, ceea ce li se spune, avem o relatarea doar dintr-o parte a acestui conflict. Dacă noi, cei care vedem altfel și diferit lucrurile, avem un alt punct de vedere, în cel mai bun caz ni se spune că suntem spioni ruși. Noi suntem deja în tiranie, pur și simplu, din păcate, guvernarea noastră a încurcat și nu înțelege că neutralitatea înseamnă neutralitate în toate, dar așa, e un fel de neutralitate doar dintr-o parte. Ce ține de tiranie, da, sunt multe chestii care confirmă, se încearcă, cum cred eu, provocarea unor conflicte interetnice, se introduc elemente naționale care nu permit consolidarea societății. De exemplu mulți deputați de la Guvernare numesc deschis Rusia ca agresoare, chiar și Sandu singură a zis că Federația Rusă este un stat agresor”, a mai spus legislatorul.

În context, propagandistul Vladimir Soloviov a spus că în acest caz, Moldova ar trebui să renunțe la gazul rusesc.

Liber TV amintește că în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca şi panglica „Sfântului Gheorghe”, dar şi literele „Z”, „V” etc.  Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Marți, 19 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea.