(VIDEO) Victoria Furtună: „Să vedem cine cu adevărat a trădat așteptările oamenilor și cine acum are nevoie să inventeze dușmani străini și referendum pentru ca oamenii să nu vadă această trădare”

Ala Găină

Fostul procuror anticorupție Victoria Furtună a enumerat o listă de acțiuni pe care le face guvernarea PAS și Maia Sandu care constituie trădare de patrie. Potrivit candidatei la prezidențiale, trădarea înseamnă crearea conflictelor artificiale pe criteriu etnic sau religios, contractarea creditelor străine și jertfirea întreprinderilor de stat în acest sens. 

„Tot se vorbește despre trădarea de patrie. Haideți să vă explic ce înseamnă asta după mine. Atunci când statul se creditează cu 2 miliarde de euro, nu se fac investiții și lasă ca toate întreprinderile de stat să fie luate la pachet de creditori, deoarece sunt mai ieftine decât aceste credite, se formează artificial deficit bugetar de 20 de miliarde de lei pentru a lua credite scumpe și a mări de 5 ori mai mult veniturile băncilor, iar agricultura, economia au pierderi enorme în același timp. Se formează conflicte artificiale la nivel etnic și religios pe teritoriul țării”, a declarat Victoria Furtună.

Potrivit lui Furtună, va veni timpul când cei care au trădat Republica Moldova vor fi trași la răspundere.

„Trădarea înseamnă să pui în funcțiile publice persoane incompetente, care distrug educația, medicina, cultura și toate ministerele. Trădarea înseamnă să chemi străinii să hotărască cine e în justiție  este bun și este rău, cine este loial și cine este incomod. Trădarea înseamnă să dai cetățenilor străini acces la cele mai importante secrete de stat ca să controleze sistemul financiar și tot ei vând fabricile construite de părinții noștri. Trădarea înseamnă să te prefaci că nu vezi cum se fură miliarde din scheme de gaze, iar poporul tău suferă. (…) Trădarea înseamnă și pierderea imaginii Republicii Moldova în fața partenerilor externi. Au cerut miliarde de euro pentru reforme, pentru ca mai apoi să-i roage pe aceștia să vină să le ridice ratingul. (…) Trădarea înseamnă distrugerea producătorului local. Iar acum haideți să vedem cine cu adevărat a trădat așteptările oamenilor și cine acum are nevoie să inventeze dușmani străini și referendum pentru ca oamenii să nu vadă această trădare”, a mai adăugat fostul procuror.