(VIDEO) Vlad Bilețchi (AUR) îi cere Maiei Sandu să-l demită pe Dorin Recean

Redacția Liber TV

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi îi solicită președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să-l demită pe Dorin Recean, actual consilier prezidențial pentru apărare și securitate națională. În acest sens, liderul unionist a depus un demers la Președinție.

„În legătură cu gravele probleme de integritate, suspiciunile de corupție și trafic de influență în legătură cu Dorin Recean, este imperios necesară demisia acestuia pentru a nu compromite lupta anticorupție asumată declarativ de actuala guvernare și a nu turna apă la moară socialiștilor, lui Șor și Tkaciuk, care se pregătesc, alături de oligarhii fugari, să facă proteste pentru a reveni la putere în Republica Moldova”, a declarat Vlad Bilețchi.

În demersul adresat Președinției, se spune că Recean este cunoscut drept o persoană cu grave probleme de intergritate, fidelă și din anturajul fostului prim-ministru condamnat penal penru acte de corupție, Vladimir Filat, vinovăția căruia a fost demonstrată.

„Astfel, dorim să cunoaștem:

  1. Dacă Președinția Republicii Moldova a luat în calcul aceste informații atunci când a decis să-l numească pe Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale;
  2. Dacă domnul Dorin Recean are o relație de rudenie, oricare ar fi aceasta, cu doamna Ana Revenco, actualul ministru al Afacerilor Interne. Dacă da, care este acest grad de rudenie?”, se arată în demers.

Anterior, Bilețchi a depus o sesizare la Procuratura Generală, prin care întreabă dacă a fost pornită o cauză penală în privința înregistrării în care actualul consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, discuta cu fostul șef al FISC-ului, Nicolae Vicol și da indicații directe pentru a nu permite efectuarea unor controale la anumite firme.