(VIDEO) Vlad Bilețchi, despre licitația de la Aeroport: „CNA și Consiliul Concurenței au avut întrebări despre licitație. Ei tot sunt șarlatanii lui Șor?!”

Ala Găină

Atât CNA, cât și Consiliul Concurenței au avut întrebări la Aeroportul Internațional Chișinău despre corectitudinea licitației privind chiria spațiilor comerciale. Reiese că ei sunt șarlatanii lui Șor?!, se întreabă retoric activistul politic Vlad Bilețchi, făcând trimitere la declarația lui Andrei Spînu, care a spus că cei care critică modul în care se desfășoară licitația sunt „șarlatani”. 

„A apărut scrisoarea Consiliului Concurenței, Centrului Național Anticorupție, de la Heinemann, au apărut documente, acte care confirmă că Consiliul Concurenței a adresat mai multe întrebări Aeroportului Internațional Chișinău cu privire la corectitudinea acestei licitații. Ce spunea Andrei Spînu? Șarlatanii lui Șor? Stați puțin, CNA e a lui Șor? Consiliul Concurenței, compania Heinemann sunt ai lui Șor?! Directorul Aeroportului care și-a dat demisia este a lui Șor, membrii comisiei care nu au dorit să facă parte din licitație și au demisionat sunt ai lui Șor? Și ca să-i poată convinge să semneze această licitație, să le pună clauza că nu vor purta răspundere în fața nimănui?”, a declarat Bilețchi în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Mai mult, potrivit lui Vlad Bilețchi, toate condițiile din caietul de sarcini arată clar că este favorizată o singură companie, cea care a declarat că „a fost sedusă” de Maia Sandu.

„Dacă noi avem 2 milioane de pasageri care zboară anual, de ce în condiții este specificat 2,5 milioane de pasageri, mai mult decât noi putem opera? Ei nu au avut la bază un studiu, ci au creat condiții favorabile unei singure companii. Ce face presa PAS? Vorbește urât despre un investitor mare, Heinemann, cum că ar fi a lui Șor. De ce Lagardere este investitor strategic, dar Heinemann nu? Cine a hotărât asta?! Or, licitația trebuie să fie corectă și imparțială pentru toți. Sau noi vedem cum cei de la Lagardere vin și spun că Maia Sandu i-a sedus”, a declarat Vlad Bilețchi.