(VIDEO) Vlad Filat, prima reacție după ce a fost achitat în dosarul privind spălarea de bani: „Suntem la început de drum”

Ala Găină

Fostul premier al Republicii Moldova, președintele PLDM, Vlad Filat, spune că se aștepta la orice situație în ceea ce privește decizia instanței în dosarul privind spălarea de bani și spune că Republica Moldova este la început de drum.

„Acest proces durează deja de 9 ani, iar în instanță de 5 ani. Dincolo de faptul că eu deja sunt călit cu toate aceste situații, este vorba de familie, mai multe elemente, care determină o stare de incertitudine. Urmează să vedem partea motivantă a sentinței și cred că noi suntem la un început de drum, deoarece în Republica Moldova nu am văzut situații în care după o achitare să nu urmeze o contestare a Procuraturii, chiar dacă cazurile sunt la suprafață. Mă așteptam la orice situație”, a declarat fostul premier, Vlad Filat.

Filat nu a precizat dacă va cere prejudicii din partea statului în cazul în care se va menține decizie de achitare în acest dosar.

„Eu cred că în Republica Moldova deja a venit timpul când învinuirile ilegale, ținutul oamenilor în instanță ani de zile fără probe, trebuie să aibă și consecințe. Nu mă refer la despăgubiri, dar la cei care instrumentează dosarele și insistă pe aceste dosare lipsite de orice logică. Mai sunt mulți oameni în Republica Moldova care au dosare fără finalitate și se prăfuiesc prin procuraturi”, a mai declarat Vlad Filat.

Fostul premier Vlad Filat a fost achitat în cauza în care învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar procurorii au declarat că o vor contesta la Curtea de Apel Chișinău.