Vineri, 13 mai, zi cu ghinion pentru socialiști! Unioniștii au depus plângere la Procuratură pentru sfidarea legii de 9 mai

Veronica Țurcanu

Zi cu ghinion pentru socialiști. Liderul unionist, Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP” nu a mai așteptat să fie chemat în judecată de socialiști și a depus plângere pe aceștia pentru sfidarea cu bună-știință a legii în data de 9 mai, atunci când au purtat în mod demonstrativ panglica bicoloră a Sf. Gheorghe. Sesizarea a fost depusă la Procuratura Generală și la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

„Să vedem dacă instituțiile de stat ale Republicii Moldova funcționează cu adevărat sau dacă doar mimează pentru opinia publică activitate intensă. Legea trebuie să fie lege pentru toți, indiferent că ești Dodon, Plahotniuc, Filat sau altcineva. Socialiștii au încălcat flagrant legea, toți au văzut acest lucru și ei trebuie să răspundă pentru acest fapt. Observ din spațiul public că se tărăgănează acest proces: unii spun că au sesizat organele de drept, alții spun că nu au primit nicio plângere. O lume întreagă vede cum socialiștii încalcă legea, iar Procuratura și Ministerul de Interne n-au văzut.

Este o probă de capacitate pentru guvernarea PAS, care și-a asumat această lege și acest angajament public că îi vor sancționa pe cei care promovează simbolurile războiului. Este o probă de capacitate pentru Ministerul de Interne, Procuratura Generală să ne demonstreze că e altceva decât ce a fost până acum. Să vedem până la urmă cine va fi tras la răspundere – socialiștii care au încălcat flagrant legea sau unioniștii, care luptă pentru dreptate și adevăr”, a declarat Vlad Bilețchi într-un live pe rețelele sociale.

Potrivit lui Bilețchi, în cadrul sesizării au fost anexate probe foto, dar și clipuri video, care demonstrează clar încălcarea legii din partea deputaților BECS, dar și a participanților de rând la manifestație, care au încălcat legislația și au ținut cu orice preț să poarte panglica Sf. Gheorghe.