Vlad Bilețchi: „SIS-ul devine agent electoral al PAS”

Ala Găină

„SIS-ul devine agent electoral al PAS”. O spune activistul politic, Vlad Bilețchi, care a comentat briefingul de astăzi al șefului SIS, Alexandru Musteață, potrivit căruia Federația Rusă „ar încerca să destabilizeze Republica Moldova. Bilețchi a făcut astfel și un rezumat al discursului citit de Musteață. 

„1. Rușii sunt peste tot, rușii au planuri pentru alegeri și vor să compromită referendumul. Referendumul există doar în declarațiile Maiei Sandu, or, până la ora actuală referendumul nu este aprobat printr-un document. Deci șeful SIS, de pe acum știe că se va compromite un proces teoretic, încă neînceput.

2. Descrierea situației politice făcută de șeful SIS, relevă faptul că absolut toți în afară de PAS sunt vânduți. A spus clar: sunt direct ai rușilor, indirect ai rușilor sau ai clanurilor oligarhice. Am văzut asemenea declarații în campania electorală din 2021 la TV8 și alte televiziuni „libere” galbene. 

Se pare că a fost nevoie de folosit și SIS-ul pentru a duce mai departe această teză de propagandă.

Alți politicieni nu există!

Mai rămânea să spună că doar PAS este bun și european. Votați PAS!

Slavă Domnului nu s-a ajuns până aici, cel puțin deocamdată.

Jale..”, a scris Vlad Bilețchi pe Telegram.

Serviciul de Informații și Securitate a intrat în posesia unor date „care indică asupra unui nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de Federația Rusă”. Despre acest lucru a anunțat șeful SIS, Alexandru Musteață, care a organizat un briefing de presă la acest subiect. Potrivit lui, scopul acestor acțiuni este să compromită aderarea Republicii Moldova la UE, să detroneze procesele democratice și să mențină Republica Moldova sub sfera de influență a Rusiei.