filat

Vlad Filat rămâne în arest

Veronica Vacari

Potrivit IPN.md, procurorul Adriana Beţişor a declarat că recursul apărării lui Vlad Filat a fost respins de magistraţi ca fiind neîntemeiat.

A fost examinat recursul părţii apărării în privinţa încheierii judecătoriei Buiucani, prin care a fost dispusă prelungirea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile în privinţa inculpatului Vlad Filat. Recent, Curtea de Apel s-a pronunţat şi a dispus respingerea acestui recurs ca fiind neîntemeiat. Urmează să continuăm examinarea în fond a acestui caz, a precizat Adriana Beţişor.

Avocatul Igor Popa a spus că după decizia de astăzi a Curţii de Apel, s-a demonstrat încă odată că dosarul lui Vlad Filat este unul politic, iar apărarea acestuia este considerată absurdă și lipsită de temei.

Prin încheierea Judecătoriei Buiucani, magistraţii au prelungit arestul în privinţa lui Vlad Filat, pe o normă care a fost declarată neconstituţională. Asistăm la acelaşi proces dirijat, în care se emit decizii pe bandă rulantă fără careva elemente de fapt, a subliniat Igor Popa.

Următoarea şedinţă de examinare a dosarului ex-premierului va avea loc vineri, 11 martie la ora 10.30.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015. El este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în urma unui autodenunţ al controversatului om de afaceri, Ilan Shor. Filat se declară nevinovat şi spune că este victima unei răfuieli politice în spatele căreia ar sta Vlad Plahotniuc.