Vlad Filat: „Supărarea oamenilor pe guvernarea Maiei Sandu este mai mult decât motivată”

Ala Găină

„Războiul din Ucraina și agresivitatea imperialistă a lui Putin nu sunt explicații suficiente pentru sărăcirea dramatică a oamenilor, pentru plecarea tinerilor din Moldova și depopularea țării, pentru plecarea investițiilor și afacerilor din Moldova și pentru ruinarea sistemică a economiei naționale”. O spune liderul PLDM, Vlad Filat, care a scris pe facebook despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova. 

Potrivit lui, Maia Sandu refuză să audă nevoile și îngrijorările oamenilor, și nici nu vrea să se ocupe de rezolvarea problemelor societății. Ea este ocupată de grijile ei.

„Pentru ca, în același timp, guvernarea Maiei Sandu a crescut substanțial cheltuielile de întreținere a Aparatului Președinției, Parlamentului și Guvernului. Pentru că, în același timp, miniștrii și deputații au ajuns să fie plătiți ca și bancherii. Pentru că, în același timp, numărul miniștrilor și al secretarilor de stat aproape s-a dublat. Și toți ei au mașini la scară, șoferi și asistenți.

Pentru că guvernarea a decis că 100 de deputați, câteva zeci de miniștri și secretari de stat sunt mult mai importanți pentru țară decât câteva zeci de mii de medici și asistenți medicali, învățători și educatori, domenii unde avem deficit de mii de specialiști, fapt care ruinează sistemele naționale de Educație și Sănătate.

Pentru că creșterea tarifelor la gazele naturale este efect al procurării frauduloase a gazelor naturale de către guvernare de zeci de miliarde de lei. Pentru că guvernarea a procurat fraudulos și foarte scump păcură de calitate foarte proastă, care au achitat-o chișinăuienii prin facturile de la Termoelectrica. Pentru că în același timp, guvernarea Maiei Sandu a găsit miliarde de lei pentru SIS, procuratură, CNA, pentru radare, pentru armată și pentru poliție, pentru adunări în Piața Marii Adunări Naționale și referendumuri, dar nu găsește bani pentru fermieri și pensionari”, a scris Filat pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Filat, Maia Sandu se înarmează pentru a se apăra de nemulțumirea tot mai mare, a tot mai mulți oameni. „Supărarea oamenilor pe guvernarea Maiei Sandu este mai mult decât motivată”, spune el.

„Pe lângă cele enumerate, pe oameni îi supără că această guvernare strâmbă refuză în cel mai nesimțit mod să discute cu oamenii.

Maia Sandu refuză să audă nevoile și îngrijorările oamenilor, și nici nu vrea să se ocupe de rezolvarea problemelor societății. Ea este ocupată de grijile ei. Să mai cumpere radare, să împartă spațiile de la aeroport, să impună oamenii să consume gazele naturale foarte scumpe cumparate fraudulos de camarila ei prin deciziile CSE.

Fermierii au ieșit în stradă nu pentru că sunt răi, politizați sau trădători. Ei au ieșit pentru că sunt obraznic ignorați și falimentați de guvernare. Ei practic sunt alungați din țară de Maia Sandu. (…) Problemele noastre nu sunt în afara țării – problemele noastre sunt chiar în inima Chișinăului. În birourile de conducere ale Președinției, Parlamentului și Guvernului”, a mai scris acesta.

Președinția nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de Vlad Filat.