De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

Evită stresul și ai grijă de sănătatea ta

3 modalități de relaxare la serviciu

Ariadna Bulat

1. Limitează accesul la tehnologie

Atunci când muncești, rezumă accesul la tehnologie. Stabilește un interval anumit în care verifici adresa de email, în care accesezi pagina de Facebook și în care folosești aplicațiile de chat. Cu cât reduci lucrurile pe care le efectuezi la birou, cu atât vei fi mai relaxat, chiar dacă aspiri să crezi că rețelele de socializare te calmează atunci când te afli la birou.

 

2. Fii realist în privința activităților

Amintește-ți mereu că nu ești un robot, iar puterea ta de muncă are și un sârșit. Nu le poți face nicicând pe toate, iar perfecționismul la locul de muncă este folositor, pe de o parte, însă, pe de altă parte, devine foarte stresant pentru tine și adesa demobilizator.

3. Ia-ți o pauză de minim 10 minute la fiecare două ore

Atunci când te afli la birou, pauzele scurte și dese sunt inevitabile și nu întotdeauna poți renunța la ele, chiar dacă îți dezechilibreză puterea de concentrare. Sfatul nostru ar fi să iei o pauză mai lungă la fiecare două ore, în care să nu rezolvi categoric nici o sarcină de lucru. Servește o cafea, ieși afară din birou și părăsește starea de inerție. Sunt necesare aceste pauze pentru a te relaxa și a-ți reîncărca bateriile.