distrugerea creierului

Află ce alimentele îţi distrug creierul

Cristina Parpalov

Iată ce alimente îți distrug creierul, conform dailyfinance.com. 

1. Cerealele (cu exceptia celor integrale)

Toate cerealele au un impact asupra funcționării și a sănătății creierului în general, cu excepția celor 100% integrale – care sunt bogate în fibre și sunt cunoscute că previn îmbătrânirea arterelor. Dacă ai un consum regulat de cereale, organismul îmbătrânește mult mai rapid decât este normal și, în plus, te poți confrunta cu scăpări de memorie și cu ceață a creierului. 

2. Proteine procesate

Proteinele ajută la dezvoltarea musculaturii și au un rol foarte important în funcționarea corespunzătoare a organismului. Carnea este sursa de proteina de bună calitate, însa este bine de evitat proteina procesata, precum hot dog-ul, salam, cârnații, etc. Spre deosebire de proteina naturală, care ajuta corpul sa izoleze sistemul nervos, proteinele procesate fac exact contrariul. Optează pentru peștele natural (special ton si somon), lactate, alune si seminte – toate fiind surse de proteina naturală de foarte bună calitate.
 

3. Grăsimile trans

Grăsimile trans cauzează o serie de probleme de sănătate, de la cele legate de sănătatea inimii până la cele care au legatura cu un nivel ridicat de colesterol și obezitate. De asemenea, grăsimile trans au un efect negativ și asupra creierului, afectează reflexele și calitatea răspunsului dat de creier – ca să nu mai vorbim și de riscul crescut de atac cerebral.

Grăsimile trans pot avea și alte efecte asupra creierului: consumate pentru o perioadă prea lunga de timp pot avea rezultate asemănătoare Alzheimer-ului. Acest lucru se întâmpla din cauza faptului ca grasimile trans afecteaza incet dar sigur arterele din creier.