Stres

Eliminarea stresului! 14 modalități neobișnuite recomandate de psihologi

Cristina Parpalov

Gândurile o iau razna, e imposibil să te concentrezi, ai o senzație neplăcută, dusă până la panică – iată simptomele tipice ale stresului, care ne detașează de la starea normală.

Ce să faci? Să înveți să-ți controlezi stresul, întrucât asta nu doar că te va ajuta să revii la forma bună, dar va elimina și anumite boli.

1. Să-ți piepteni părul

În timpul zilei, stând în fața calculatorului, mușchii mimicii sunt atât de încordați, încât capul devine greoi și începi să te simți rău. Unul din modalitățile de eliminare a stresului e să-ți piepteni părul timp de 10-15 min. Această procedură relaxează mușchii.

2. Să mănânci o înghețată

Mâncarea bună are efect antidepresiv. Pentru a păstra o dispoziție de invidiat, dar și pentru a elimina stresul, e recomandat să mânânci pește gas, benefic pentru sistemul nervos. Dacă nu iubești peștele, mănâncă o înghețată, care e la fel de benefică.

3. Să-ți faci un masaj

Pentru a păstra energia, masează-ți timp de 30 de secunde zona de sub nas, bărbia și mijlocul palmelor. Te va ajuta.

4. Să-ți freci palmele

Freacă-ți palmele din toate puterile, până acestea nu devin fierbinți. Poți face la fel și cu urechile. Așa te încarci cu energie.

5. Să „speli” toate certurile

Să controlezi energia negativă te poate ajuta un duș de 15 minute. Intră sub un jet de apă caldă și masează-ți în acest timp capul și umerii.

6. Cele 27 de lucruri

Practicile asiatice spun: „Dacă vrei să scapi de tristețe, mișcă 27 de lucruri din casa ta”. Se consideră că asta elimină spațiul de energia negativă.

7. Scara

Organizează o alergare ușoară pe scări – în sus și-n jos. Asta va ajuta la un flux de oginen mai bun.

8. Desen = culoare

Psihologii au descoperit că pictarea unui tablou în perioada de stres mărește de cinci ori potențialul. Ai putea nu doar să scapi de stres, dar și să faci o operă de artă.

9. Să bei ceai cu Hibiscus

O cană de ceai cu Hibiscus elimină stresul. Încearcă.

10. Să agiți din mâini

Pentru a scăpa de stres, încearcă să faci câteva exerciții de relaxare. Agită-ți mâinile, întinde-le în diferite părți, la fel agită-ți și picioarele.

11. Să faci ordine

Să aranjezi lucrurile la locul lor înseamnă să te poți concentra, să faci ordine în gânduri. În plus, senzația că totul este curat îți oferă o doză de relaxare în plus.

12. Să oferi un minut pentru meditație

Găsește un minut pentru a rămâne singur. Pune muzica preferată, coate din frigider mâncarea preferată, așează-ți în fotoliul preferat. Și gândește-te la cele mai frumoase lucruri.

13. Aromaterapia

Mirosurile sunt legate puternic cu amintirile. Mirosurile plăcute îți vor aminti de lucruri frumoase din viața ta.

14. Să dansezi

Dansează oriunde: acasă, la serviciu. Relaxează-ți corpul, fii zen.