Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente (piri-piri (ardei foarte iuţi) sau piper negru, scorţişoară şi şofran), folosite la pregătirea specialităţilor tipice. Dacă micul dejun constă doar din cafea şi pâine (unsă cu unt sau gem, sau cu o felie de şuncă), prânzul poate dura chiar şi două ore, în vreme ce cina începe întotdeauna după ora 20:00. Potrivit acestor obiceiuri, se poate constata că portughezii nu glumesc atunci când vine vorba de mâncare.
Vă invităm să faceți cunoștință cu capodoperele culinare portugheze!
1. Chiftele cu parmezan și tarhon la cuptor
Ingrediente:
750 gr carne tocată mixtă (cantități egale de ceafă de vită + carne de vițel + piept de porc)
1 ceapă mai mică (cca 50 gr)
2 căței de usturoi
100 gr miez de pâine (fără coajă)
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatură pătrunjel
2 fire tarhon (cam 1 linguriță cu vârf de tarhon tocat)